Обратно към пълната версия на статията »

Флагът на САЩ се развя над посолството в Куба

Флагът на САЩ се развя над посолството в Куба
A A+ A++ A

Американското знаме бе издигнато над посолството на САЩ в кубинската столица Хавана. Мисията бе открита официално от американския държавен секретар Джон Кери

 

Кери пристигна с 20-членна официална делегация в кубинската столица  за по-малко от 12 часа, за да открие американското посолство там след 54 години прекъсване, предаде Си Ен Ен.

Американски флаг ще се вее над мисията на Вашингтон за първи път от 1961 г., когато бе затворена. Тогава САЩ прекъснаха дипломатическите отношения с Куба и с правителството на 34-годишния Фидел Кастро в разгара на студената война.

Посолството, разположено на крайбрежния булевард “Малекон” в Хавана, работи от около месец след официалното възстановяване на дипломатическите отношения на 20 юли. Флагът обаче досега не беше издиган и в мисията чакаха пристигането на Кери. Той е най-високопоставеният американски служител, който посещава острова след революцията на Фидел Кастро през 1959 г. Той е и първият държавен секретар на САЩ, който стъпва на кубинска земя от повече от 70 години насам.

 

#Хавана #САЩ #посолство #знаме