Обратно към пълната версия на статията »

Жега без край: И август ще бъде сух и горещ

Жега без край: И август ще бъде сух и горещ
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Юли няма да е последният горещ месец за годината. Август ще е също толкова сух и с високи температури, сочат прогнозите на синоптиците. 

Очаква се средните температури през последния летен месец да бъдат над нормата. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 13° и 18°, а най-високите – между 34° и 39°. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките, цитиран от "Фокус".

Средната месечна температура през август за равнините е между 21° и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 12° и 16°.

Освен това, дните с валеж ще са малко, а валежите ще са краткотрайни, с петнист характер. Очаква се валежите да са под нормата. През повечето дни от месеца времето ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. 

Месечната сума на валежите през август за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м. 

#август #юли #жега #валежи #Горещо