Обратно към пълната версия на статията »

Провокативната Лейди Гага на живо в София

Провокативната Лейди Гага на живо в София
Билетите за концерта на Лейди Гага ще бъдат на цени от 70 до 200 лева. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Мега звездата Лейди Гага избра София за старт на европейското си турне, съобщиха от „София Мюзик Ентърпрайсис“.

Концертът ще бъде на 14 август 2012 г. от 20:00 ч. на Националния стадион „Васил Левски“.

Досега не беше потвърдено официално дали концертът ще се състои заради контролата на българския национален отбор по футбол с Кипър, която беше насрочена за деня след концерта. Въпреки това обаче футболната среща беше преместена на друга дата.

Лейди Гага ще представи в София уникално шоу, специално създадено за новото й турне. Въпреки факта, че звезда от световна величина в апогея на славата си идва за първи път в България, при това с колосална сцена и огромно техническо оборудване, цените на билетите ще бъдат доста по-ниски от тези за концерта на Мадона.

Те ще бъдат обособени на три правостоящи зони пред сцената, върху специално покрития терен и на четири седящи зони в секторите А, Б и В. Всички седящи места ще бъдат с ред и място, за да се избегне възможността за дублажи и надвишаване на съответния капацитет във всяка категория.

Билетите за концерта на Лейди Гага ще бъдат на цени от 70 до 200 лева. Продажбата на билети започва на 27 април от 10 ч.

Петкратната носителка на наградата „Грами“ Лейди Гага тази пролет триумфално се завръща на сцената с The Born This Way Ball. В това съвсем ново шоу Гага представя песните от новия си албум Born This Way.

Разбира се, освен тях публиката ще има възможноста да се наслади и на любимите си песни от предишните два The Fame и The Fame Monster.

Турнето The Born This Way Ball има феноменален успех в цяла Австралия и Азия, а предстоящите 21 концерта в Европа ще бъдат обявени на 10 април 2012 г. Европейската част на турнето ще започне на 14 август в София, България.

Съпорт на Лейди Гага за Европа ще бъдат британската рок банда THE DARKNESS, известни с хита си I Believe In A Thing Called Love, а DJ LADY STARLIGHT, дългогодишен сценичен партньор на Лейди Гага, ще се присъедини като специален гост, включително и за концерта в София.

Последното турне на звездата – The Monster Ball – плени публиката по целия свят, получавайки възторжени отзиви във всеки град. Вестник „Сън“ го нарече „Най-доброто шоу на живо, което ще видите тази година“, а Pollstar Concert Industry Awards го обяви за „Шоуто на годината“.

Лейди Гага е благодарна на своите фенове за огромния си успех и за първи път през 2009, по време на турнето The Monster Ball, ги нарича галено „малки чудовища“.

„The House of Gaga и аз работихме месеци за създаването на грандиозната сцена за новото турне. Това, което искаме, е да надминем успеха на The Monster Ball“, споделя Мама Чудовище (така Лейди Гага шеговито нарича себе си – бел. ред.).

„THE BORN THIS WAY BALL е електро-метъл-поп опера, приказка за Началото, за генезиса на Kingdom of Fame. Разказва за това как сме се родили и как ще умрем, празнувайки“, посочва още тя.

Лейди Гага е един от най-успешните изпълнители на звукозаписния гигант Universal Music, a Born This Way Ball ще бъде първото турне на певицата след излизането на албума й Born This Way (май 2011), от който са продадени почти 6 милиона копия по целия свят.

Албумът излиза непосредствено след спечелилите „Грами“ предишни албуми The Fame Monster (2009) и The Fame (2008). От The Fame и The Fame Monster са реализирани над 15 милиона копия. Общите продажби на Лейди Гага от албуми и хит сингли надхвърлят 65 милиона копия.

Списание „Форбс“ обявява Гага за най-влиятелната жена в света за 2011 г. Тя беше включена в Топ 100 на списание „Тайм“ за най-влиятелни личности в света за 2010 г.

С 2.2 млрд. гледания на клиповете й в интернет Лейди Гага е от най-влиятелните артисти в дигиталния свят. Тя има над 49 млн. харесвания на страницата си във „Фейсбук“ и над 22 млн. последователи в „Туитър“.

Лейди Гага е единственият артист в дигиталната ера, постигнал продажби от 5 милиона копия само с първите си два хита.

#София #Лейди Гага