Обратно към пълната версия на статията »

Майкъл Чорни: Желая на "Левски" успех

Майкъл Чорни: Желая на "Левски" успех
A A+ A++ A

"Желая на отбора на Левски да имат късмет, да играят добре и красиво, да побеждават в шампионатите. Повече нищо не бих коментирал", каза пред БГНЕС бившият собственик на отбора Майкъл Чорни.

"Левски е моята любов. Аз съм негов голям почитател. Винаги съм се радвал, когато те побеждават", заяви още известният израелски бизнесмен и изрази съжаление, че в последно време "сините" нямат никакви трофеи.

Попитан дали би дошъл отново в страната ни, за да наблюдава мач на любимия си тим, Чорни отговори: "Винаги съм обичал България, така че с удоволствие".

Израелският бизнесмен е разбрал за оттеглянето на Тодор Батков. "Чух за това, но не съм се интересувал повече. Не знам какви са неговите намерения", каза Чорни и завърши с думите: "Желая успех на Левски!".

Собственикът на Левски Тодор Батков се оттегли от ръководството на клуба. "Сега е последният път, в който говоря като президент на Левски. Последните 6 месеца бяха най-тежките в историята на Левски. Имах мисъл, че е време да се оттегля", обяви адвокатът на пресконференция на "Герена", добавяйки, че е "дал всичко от себе си".

Батков призна, че е направил много грешки. "Една от тях е, че след Чорни не трябваше да поемам цялата отговорност, а да я споделя. Втората ми грешка е, че не въведох колективност в управлението на клуба", каза той. Батков потвърди също, че е решил да прехвърли акциите си в равно съотношение на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, като последният е новото лице в клуба.

#Левски #Тодор Батков #Майкъл Чорни