Обратно към пълната версия на статията »

Батков си тръгна от "Герена" разплакан

Батков си тръгна от "Герена" разплакан
A A+ A++ A

Собственикът на Левски Тодор Батков се сбогува с ръководството на сините и се оттегли след прочувствена реч за благодарност към клуба.

"Сега е последният път, в който говоря като президент на "Левски". Последните 6 месеца бяха най-тежките. Имах мисъл, че е време да се оттегля", каза той.

За тези 17 години изживяхме много велики моменти и разочарования, призна бившият вече президент. Той потвърди, че е решил да прехвърли акциите си в равно съотношение на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, като последният е новото лице в клуба.

"Аз изживях най-щастливите мигове, сравними с раждането на децата ми. Дадох всичко, което имах", обяви адвокатът на пресконференция на "Герена". Той подчерта, че материално е дал между 44 и 45 млн. лв.

Батков призна, че през последните няколко години бизнесът му не е вървял и не е имал възможност да финансира клуба.

"Сигурно съм направил много грешки. Една от тях е, че след Чорни не трябваше да поемам цялата отговорност, а да я споделя. Втората ми грешка е, че не въведох колективност в управлението на клуба", каза Батков.

"Преставам да бъда президент, но ще продължа да бъда левскар", завърши Батков и се разплака.

Членовете на Националния клуб на привържениците на Левски София избраха Степан Хиндлиян за председател на Управителния съвет на организацията.

#Тодор Батков #Левски