Обратно към пълната версия на статията »

Никол Кидман ще играе Грейс Кели

Никол Кидман ще играе Грейс Кели
Никол Кидман ще изиграе ролята на Грейс Кели – актрисата, която стана принцеса на Монако, в биографичен филм. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Никол Кидман ще изиграе ролята на Грейс Кели – актрисата, която стана принцеса на Монако, в биографичен филм.

Информацията, че подобен проект се подготвя, излезе още през октомври миналата година, но тогава все още не знаеха нито името на режисьора, нито на артистите, пише The Hollywood Reporter, цитиран от КРОСС.

Сега стана ясно, че снимките са поверени на френския режисьор Оливие Дахан, който получи множество награди за филма си за легендарната френска певица Едит Пиаф „Живот в розово“.

Дахан ще снима филм за живота на известната американска филмова актриса Грейс Кели, която през 1956 г. след брака си с Рение III става принцеса на Монако.

„Грейс от Монако“, чийто сценарий е написан от Араш Амел, не е точно биография. Филмът се концентрира върху 1962 г. Грейс е на 32, Франция и Монако са в политическа и финансова криза, актрисата от Холивуд излиза на тази сцена.

Филмът със загадъчно заглавие „Грейс от Монако“ е с бюджет около 15 милиона долара и се продуцира от Пиер–Анж льо Погам, който напусна миналата година EuropaCorp, на която беше съосновател с Люк Бесон.

#Никол Кидман #Грейс Кели #филм #роля #Монако