Обратно към пълната версия на статията »

Двойна доза Хулио Иглесиас (СНИМКИ+ВИДЕО)

Двойна доза Хулио Иглесиас (СНИМКИ+ВИДЕО)
Снимки: Лилия Йотова, БГНЕС и кадри от видео
A A+ A++ A

100-процентова двойна доза Хулио Иглесиас получи публиката в "Арена армеец" тази вечер. Баща и син показаха едно мило и достойно съчетание от таланта на две коренно различни поколения, представящи музиката си заедно, на обща сцена.

Вечният Хулио Иглесиас е сред малкото световни звезди, които се връщат у нас сравнително често. В началото на 80-те години на миналия век по покана на Генко Генов той гостува на фестивала "Златният Орфей". През 1999 г. прави втория си голям концерт у нас. Следват още няколко запомнящи се спектакъла в НДК и "Арена армеец", на които публиката има удоволствието да се наслади на най-известните му песни.

Концертът от 26 май 2015 г. не прави изключение от предишните - възторжени фенове от поне две поколения, перфектни музиканти и най-вече - артист, който сякаш преживява и изстрадва всяка изпята дума.   

На 26 май обаче за първи път видяхме и чухме Хулио Иглесиас-младши (на снимките долу). Би било банално и нечестно да се каже, че 42-годишният певец е някакво копие на великия си баща, защото той е много повече - талантлив, чаровен, артистичен и доста скромен, както се видя и от гостуването му в "Шоуто на Слави", и в Канал 3. Джуниър пее на няколко езика и владее доста добре изкуството да общува с аудиторията по време на лайв. 

Специално внимание заслужават и трите умопомрачителни беквокалистки (на снимката долу), покрай които Иглесиас-старши изглеждаше още по-закачлив и чаровен, сякаш не иска да загуби славата си на вечен плейбой.

Момичетата припяваха и танцуваха в съвършен синхрон, с невероятна грация и сексапил, и със сигурност, са отклонили доста погледи от звездата до тях.

"Моята музика забременява. След тази вечер искам да си мислите само за любов и да правите деца", посъветва феновете си Хулио Иглесиас. Той се пошегува, че при първото си гостуване у нас е пял на родителите, бабите и прабабите на хората, които го аплодират днес.  

Хулио Иглесиас ще навърши 73 години на 23 септември. С първия си хит "Животът продължава" печели песенния фестивал в Испания - Бенидорм. Има над 2600 платинени и златни плочи. През 1986 г. получава първата и единствена "Диамантена плоча", давана на попизпълнител от "Гинес" за продажбата на най-много звукозаписи на най-много езици.

Певецът, който по собствените си думи е най-строгият си критик, има звезда на Холивудската алея на славата (1985) и "Грами" (1987).

Нелепа катастрофа в младостта му го оставя частично парализиран близо две години и слага край на мечтите му да стане футболна звезда. Преди инцидента Иглесиас е учил право и е искал да бъде дипломат, бил е и вратар на професионалния футболен отбор "Реал" (Мадрид). При възстановяването си асистентът на баща му - известният физик Хулио Иглесиас Пуга, препоръчва на бъдещата звезда да раздвижва пръстите си, свирейки на китара. В болницата той пише тъжни и романтични поеми, които после облича в музика. Тази страст го завладява за цял живот...

Баща е на не по-малко известният Енрике Иглесиас, който пя на открито в София през септември 2010 г.

#музика #концерт #Хулио Иглесиас #песни #Арена Армеец