Обратно към пълната версия на статията »

Адриано Челентано дари 700 000 евро

Адриано Челентано дари 700 000 евро
Двете изяви на Челентано по време на 62-рия фестивал в Сан Ремо бяха наблюдавани от рекорден брой зрители – около 15 милиона души. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Адриано Челентано дари целия си хонорар на стойност 700 хиляди евро от участието си в последното издание на Фестивала на италианската песен в Сан Ремо, съобщи пред местните медии съпругата на певеца и актьор Клаудия Мори.

След като италианската държавна телевизия РАИ е превела в края на март посочената по-горе сума, Челентано веднага е дарил 200 хиляди евро на хуманитарната организация Emergency, пише РИА „Новости", цитирана от БГНЕС.

Тези средства ще бъдат използвани за оказването на помощ на педиатричен център в Сиера Леоне и кардиологична болница в суданската столица Хартум.

Клаудия Мори също така е изпратила в понеделник писма до кметовете на седем италиански града – Рим, Милано, Неапол, Флоренция, Бари, Каляри и Верона. В тях се казва, че всеки един от гладовете ще получи чек на стойност 20 хиляди евро за оказване на помощ на нуждаещи се семейства.

Кметовете сами трябва да решат на кого да дадат парите. Те ще бъдат гаранти, че помощта ще стигне до нуждаещите се.

Самият Челентано се надява, че това ще бъдат семейства с деца и че те няма да научат името на своя благодетел.

Двете изяви на Челентано по време на 62-рия фестивал в Сан Ремо бяха наблюдавани от рекорден брой зрители – около 15 милиона души.

Певецът отправи сериозни обвинения по адрес на съвременната италианска държава, политическия елит и католическата църква. Дискусия предизвика и хонорара на Челентано, но той веднага обяви, че ще дари тези пари за благотворителност.

#Хартум #Сиера Леоне #Сан Ремо #хонорар #Рим #Милано #Неапол #Флоренция #Бари #Верона