Обратно към пълната версия на статията »

Енчев: Македония е изкуствена държава, цари политическа лудница

Енчев: Македония е изкуствена държава, цари политическа лудница
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Македония е изкуствена държава, но с реални проблеми. Езикът им е български диалект, но е циганизиран. Там има политическа лудница. Това е изкуствена държава, която един ден ще се разпадне под влияние на албанския фактор". Това заяви независимият депутат Велизар Енчев в ефира на Би Ти Ви.

"Политиката ни трябва да е - никава подкрепа за ЕС, докато в Македония не си признаят българската история. С дивия си македонизъм те не трябва да бъдат допуснати в НАТО. Страната посяга на сърцевината на българската история", допълни той.

Най-голямата глупост е, че сме обявили, че пращаме войска на българо-македонската граница. Войска трябва да се прати на българо-турската граница, още повече, че доизграждането на стената е един от поредните провали на кабинета, смята Енчев.

„Дай Боже да е така, но не е така – по този начин депутатът Велизар Енчев коментира изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че България има териториални претенции към Македония. Преди дни руският външен министър Сергей Лавров обяви, че някои виждат в настоящите проблеми на Скопие възможност да се подели Македония, което предизвика бурни реакции от страна на българското външно министерство.

По думите му реакцията на Русия се дължи на „Южен поток” и не е особено сполучлива. Той призова Владимир Путин да се върне към балканската политика на Леонид Брежнев, вместо да се придържа към „антиисторическата” политика на Михаил Горбачов.

Експертът Боян Чуков от своя страна подчерта, че не бива страната ни да се меси активно във вътрешните работи на Македония, защото така настройваме поне половината й население срещу нас. По думите му от казаното от Лавров не се разбира кой всъщност има интерес от разпад на Македония.

#Велизар Енчев #Македония