Обратно към пълната версия на статията »

Отварят „София Ринг Мол" през 2013 г.

Отварят „София Ринг Мол" през 2013 г.
"София Ринг Мол" бе представен от инвеститорите и консултантите на пресконференция в София. Снимка: Сивитас
A A+ A++ A

„София Ринг Мол" (Sofia Ring Mall), новият търговски център в София – който ще се превърне в най-големият в България в комбинация със съществуващия вече магазин на ИКЕА, ще бъде завършен през юли 2013 г.

Това съобщиха на пресконференция в София във вторник инвеститорите от гръцките компании „Фурлис" и „Данаос", както и консултантите на проекта от „Колиърс България."

След приключване на реконструкцията на южната дъга на софийския Околовръстния път, планирана за есента на 2012г., Sofia Ring Mall ще се превърне в място с изключително лесен и бърз достъп и ще стане притегателен център за повече от 1 500 000 посетители, не само от столицата, а и от други градове на България, отбелязаха инвеститорите.

Строителството на Sofia Ring Mall ще бъде завършено през юли 2013г. и търговският център ще отвори врати за посетители през есента на същата година.

Разположен до първия и единствен магазин на световния гигант IKEA в България, Sofia Ring Mall предлага мащабна концепция за шопинг и забавление в над 200 магазина, модерен мултиплекс с 10 зали, зона за хранене, открити тераси с изглед към Витоша и детски площадки.

Повече от 25 000 кв. м. отдаваема площ е предоставена на ключови наематели, като повече от 20 000 кв. м. са предвидени за известни модни брандове. Търговският център ще разполага с 172 000 кв. метра обща площ и 69 000 кв. м. отдаваема площ, разпределена на 3 етажа.

Едно от основните предимства на Sofia Ring Mall е, че ще предлага уникално съчетание от Биг Бокс формати заедно с класически „шопинг мол" микс, което ще го превърне в място, което удовлетворява широк диапазон от потребности на посетителите, изтъкват инвеститорите.

Част от търговските площи в Sofia Ring Mall вече е договорена с ключови наематели, сред които са: Пикадили, Мебелна къща Явор, Mr.Bricolage, Cine'Grand, Техномаркет, Public и други.

По време на представянето на проекта Либерис Московитис, изпълнителен директор на Sofia Ring Mall, подчерта значимостта му за региона и новото (различното) изживяване, което ще бъде предложено на посетителите. Той отбеляза, че „концепцията за търговския център беше създадена, за да предостави привлекателен и неповторим микс, като комбинацията с ИКЕА превръща мястото в шопинг дестинация в страната с регионално значение."

„Едно от безспорните предимства на Sofia Ring Mall е неговата стратегическа локация, удобен и бърз достъп. Нещо повече, успешната концепция на Sofia Ring Mall „всичко под един покрив"  превръща класическото пазаруване в градска среда в специално изживяване сред големи, открити пространства, много зеленина и зони за развлечение.", коментира Иглика Йорданова, мениджър „Търговски площи" в Colliers International.

„София Саут Ринг Мол" ЕАД е компания, работеща в областта на инвестициите, лизинга и мениджмънта на търговския център Sofia Ring Mall. Компанията е акционерно дружество, собственост на основните инвеститори Фурлис Груп и Данаос Груп.

#Sofia Ring Mall #Фурлис #мол #търговски център #ИКЕА #Околовръстен път