Обратно към пълната версия на статията »

Дронове ще бъдат вече и куриери (ВИДЕО)

Дронове ще бъдат вече и куриери (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Една от най-големите компании в световен мащаб за онлайн поръчки е разработила проект, според който дронове ще правят доставките до домовете на хората. Компанията е получила разрешение да тества системата, съобщава в. "Дейли мейл".

Има разработена система, по която пакетът тръгва по една поточна линия. Оттам дронът взима пратката и след това излита. Идеята е безпилотните самолети да доставят колетите до домовете на клиентите.

Доставката ще е на разстояние от около 16 км. Летателните апарати са оборудвани с технология, която им помага да избегнат сблъсъци с други самолети.

Въпреки това остават в сила правилата, според които дроновете не трябва да се издигат по-високо от 150 км и трябва да летят само през деня. Друго изискване е операторите да следят самолета през цялото време на полета му.

От компанията прогнозират, че за първите три години безпилотни самолети ще генерират почти 14 милиарда долара приходи. За десетилетие пък се очакват близо 82 милиарда долара.

Освен в Щатите, вече и Австралия, Канада, Франция и Обединеното кралство са напреднали в разхлабването на ограниченията за въздушното пространство за търговски цели.



Дроновете все по-често намират приложение в нетрадиционни сфери. Наскоро стана известно, че безпилотните самолети ще помагат на спасителите на плажа в Чили.

Летателните апарати са оборудвани с камера, спасителен пояс, микрофон и говорител.

Безпилотните самолети ще кръжат над водата и ще могат да спуснат пояс, който да помогне на давещия се, докато спасителите стигнат до него.

#колети #безпилотни самолети #дронове