Обратно към пълната версия на статията »

Плевнелиев: Трудът на актьорите е важен и значим за обществото

Плевнелиев: Трудът на актьорите е важен и значим за обществото
Българската държавност, българската национална идентичност, нашето самочувствие се кове и на тази сцена, в тази зала, всеки ден, всяка вечер. Талантите в България се множат и аз ви благодаря за това, каза Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трудът на българските актьори е важен и значим за обществото, каза президентът на Република България Росен Плевнелиев по време на церемонията по връчването на годишните награди Икар 2012 г. в Народния театър „Иван Вазов“.

„Аз съм сигурен, че всяко едно представление във всяка точка на тази планета в хилядолетната история на този театър е символ на празника. Хората празнуват човешки талант, човешката духовност, а сцената е тяхната арена“, каза Росен Плевнелиев, цитиран от „Фокус“.

„Благодаря ви за труда, който полагате. Вие насочвате прожекторите, задавате хиляди въпроси, търсите рецептата за духовното възвисяване. Вие работите за националната идентичност. Вие сте тези, които дават шанс и на младите хора да покажат своя талант“, приветства президентът присъстващите артисти.

По думите му важно е „да бъдем талантливи, да бъдем последователни, да търсим моженето и да го показваме, да го подкрепяме“.

Той отбеляза със съжаление, че България има да извърви дълъг път към своето усъвършенстване, към своите собствени ценности.

„Българският театър, българското кино са във възход. Ние всички помагаме. Българската държавност, българската национална идентичност, нашето самочувствие се кове и на тази сцена, в тази зала, всеки ден, всяка вечер. Талантите в България се множат и аз ви благодаря за това“, каза още Росен Плевнелиев.

#Народен театър „Иван Вазов“ #Икар #президент #Росен Плевнелиев