Обратно към пълната версия на статията »

Съдът реши: Мъжете имат право да се облекчават прави

Съдът реши: Мъжете имат право да се облекчават прави
Ето такива знаци има в тоалетните в Германия
A A+ A++ A

Мъжете имат право да се изхождат по малка нужда прави, реши германски съд. До това абсурдно за нас, българите,  решение, се стигнало след като наемодател подаде иск срещу бившия си наемател за това, че отказал да плати 1900 евро заради щети, нанесени върху мраморния под в тоалетната.

Според ищеца

повредите били резултат от капчиците урина

които пръскали извън тоалетната, до което се стигало поради навика на мъжа да се облекчава прав.

Може и да изглежда нормална практика мъжете да уринират прави, но някои части от германското общество са обзети от странното убеждение, че представителите на силния пол трябва да се отдават на естествените си нужди в седнало положение.

Съдията в Дюселдорф обаче отсече, че

мъжете в притеснено положение могат да се облекчават прави

Според магистрата, въпреки засилващото се опитомяване на силния пол, сред тях все още било широко разпространена практика да си вършат работата прави.

"Всеки, който практикува по-рано доминиращия обичай, трябва да очаква случайни сблъсъци със съквартирантите си, особено с тези от женски пол. Но не трябва да се притеснява за щетите по мраморния под", коментира представителят на Темида.

Българи, живеещи в Германия, разказват пред Новините.БГ, че

това е болна тема

Във всяка тоалетна в общежитията, например, имало указания към мъжете, които трябвало да се спазват.

На стените в санитарния възел висели цели страници от изследвания за скоростта на струята и височината, от която пада. Така се показвало какви страхотни щети се нанасят на тоалетната при уриниране в изправено положение.

"Странното е, че за да изчетеш всичко това, залепено над тоалетната чиния, трябва да пик.еш прав, така или иначе", коментират възмутените нашенци.

#съд #дело #решение #абсурд