Обратно към пълната версия на статията »

Шефът на БДЖ: Съкратените служители ще са около 1500

Шефът на БДЖ: Съкратените служители ще са около 1500
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Съкратените служители ще са около 1500 души, започваме с пенсионерите и се надявам, че няма да има много съкратени сред хората в активна работна възраст”. Това заяви Владимир Владимиров, изпълнителен директор на БДЖ по повод съкращенията в дружеството заради орязаната държавна субсидия.

„Държавната субсидия за оперативна дейност през 2015 година е намалена с 40 милиона лева, в сравнение с 2014 година и това е непосилен за компанията БДЖ финансов удар, това налага и спирането на влаковете, посочи още Владимиров, в ефира на Нова телевизия.

По думите му е направен е сериозен социален анализ и там, където няма друг алтернативен вид транспорт, влакове няма да се спират.

Владимиров потвърди, че от днес спират 38 влака, а от февруари същата съдба ще имат още 90 влака по различни направления. Той уточни, че има дадени допълнителни 40 милиона лева, но те са предназначени за плащане на кредит на компанията към доставчик на нови композиции.

„Ако не вземем тези мерки, дружеството ще се декапитализира, загубите само за 2015 година ще са над 40 милиона лева и ще трябва да обявим фалит”, каза още шефът на БДЖ. Той влезе в противоречие с хора от синдикатите, според които има достатъчно пари за  функционирането на влаковете и задържането на заетите в компанията.

#съкратени #служители #БДЖ #влакове #Владимир Владимиров