Обратно към пълната версия на статията »

Д-р Михайлов: Либералният Запад е в условия на война

Д-р Михайлов: Либералният Запад е в условия на война
д-р Николай Михайлов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Психиатърът д-р Николай Михайлов смята, че това, което стана във френското издание „Шарли ебдо" и последвалата криза, не е изолиран акт на морални чудовища, а логика на война - либералният Запад е във война и това трябва да бъде осъзнато.

“Либералният Запад е в условия на война и трябва да започне да гледа трезво на собствената си ситуация, а не да бяга от реалността”, заяви д-р Михайлов пред „Дарик“.

Според него, в момента сме в ситуация на голям стрес, след който обаче трябва да дойде мисълта за причините.

“Стана ясно, че т.нар. свободен свят е намразен до смърт и тези, които го мразят, са решени да убиват. Имат капацитета да го правят, имат хладнокръвието, имат жестокостта, идеологията, целият ресурс да се сражават с една намразена до смърт Европа, затворена в собственото си вулгарно благоденствие, в нарцисизма на своя културен декаданс", коментира психиатърът.

Д-р Николай Михайлов смята, че всички интервенции на Запада, които имат характера на цивилизоващи инициативи в мюсюлманския свят завършват с хаос, предизвикват бедствия и трагедии. Според него, ако Европа продължи с този припев, че става дума за изолирана, фанатизирана фаланга от радикални ислямисти и че те са разположени някак си в широкия ислямски свят без мълчаливото съгласие, поощрение и даже възхищение на огромни човешки маси, то това означава, че западната политика живее наистина в режим на скъсан контакт с реалността.

#д-р Николай Михайлов #Франция #Париж #тероризъм #война #Запада