Обратно към пълната версия на статията »

Вторият син на кралица Елизабет на съд, изнасилил 17-годишна

Вторият син на кралица Елизабет на съд, изнасилил 17-годишна
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Вторият син и трето дете на британската кралица Елизабет Втора и принц Филип - принц Андрю се оказа замесен в секс скандал. Срещу кралската особа е внесен иск за педофилия, подаден в съд на американския щат Флорида. 

Ищцата връща лентата назад и си спомня, че когато била 17-годишна срещнала американският банкер Джефри Ъпстейн, който я е предоставял на свои приятели за сексуални услуги, в резултат на което тя многократно била подлагана на сексуално насилие. Сред приятелите на Ъпстейн, които изнасилвали въпросната дама, бил и принц Андрю, пише британският вестник "Гардиън".

Срещата й с Ъпстейн била чрез обща позната. Когато ищцата била 15-годишна, тя се запознала с Гислей Максуел, дъщеря на небеизвестния магнат Робърт Максуел. Тя била и приятелка на Ъпстейн. С нейна помощ банкерът превърнал ищцата в сексуална робиня.

"Ъпстейн продавал също непълнолетната ищца с цел сексуална експлоатация на политически свързани с него и обезпечени хора", пише в документите на съда.

Ъпстейн бе осъден на 18 месеца затвор, от които е излежал 13 месеца. Ищцата твърди, че била склонявана към контакти с херцога в лондонско жилище, на Карибските острови, в "оргии с няколко непълнолетни момичета" и в Ню Йорк.

През 2011 г. принцът опроверга информацията, че е имал някакви сексуални контакти с момичетата чрез Ъпстейн. Искът за педофилия обаче се подвига срещу него за първи път.

#принц Андрю #Елизабет Втора #принц #Филип