Обратно към пълната версия на статията »

БДЖ пуска в продажба билетите за празниците

БДЖ пуска в продажба билетите за празниците
A A+ A++ A

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за бързи влакове. Целта е да се осигури удобство на клиентите, които предвиждат да пътуват за Коледа и Нова година. Желаещите ще могат да планират предварително пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 27 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места, която БДЖ стартира, ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната през периода от 10 декември до 5 януари 2015 г. За празничните дни по повод Коледа и Нова Година ще бъдат осигурени и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

От БДЖ напомнят, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони.

По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

#БДЖ #влакове #билети #Коледа