Обратно към пълната версия на статията »

Сертов е бил наясно, че колата му ще е проследена?

Сертов е бил наясно, че колата му ще е проследена?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според бившия секретар на ДАНС Зоя Димитрова е важно да се наблегне на факта, че колата, с която Петко Сертов е тръгнал, има GPS. "Според мен МВР отдавна е уточнило с коя кола е тръгнал, къде е спряна, има ли следи от насилие", уверена бе Димитрова в ефира на Нова телевизия в сряда. Тя смята, че Сертов е оставил телефоните си вкъщи заради натиск или защото някой е поискал от него това, но той е бил наясно, че колата му ще бъде проследена.

По нейно мнение никой няма интерес да го отвлича. 

"Много е важно да се подчертае противоречието между ситуация, за която има много малко факти и се развиват много версии. Трябва да си наложим хуманно обуздаване на стремежа да се развиват версии, защото този човек има и семейство и приятели", напомни журналистът Георги Коритаров по отношение изчезването на бившия шеф на ДАНС.

Той добави, че трябва да има универсален регламент, който да извежда тези хора в орбита на стабилност. "От председател на ДАНС започваш да работиш като консултант по корпоративна сигурност на фирми, но има риск за сигурността ти", категоричен бе Коритаров.

 

#Петко Сертов #Зоя Димитрова #Георги Коритаров