Обратно към пълната версия на статията »

Гърци ще строят лот 4 на АМ „Струма“

Гърци ще строят лот 4 на АМ „Струма“
Договорът за строителството на лот 4 от АМ „Струма“ беше подписан на официална церемония в Агенция „Пътна инфраструктура“ в понеделник.
A A+ A++ A

Договорът за строителството на лот 4 от АМ „Струма“ беше подписан на официална церемония в Агенция „Пътна инфраструктура“ в понеделник, 19 март.

Подписи под документа за строителство сложиха председателят на АПИ Лазар Лазаров и директорът на гръцката компания победител - „Актор“, Димитриос Кутрев, съобщиха от Министерството на транспорта.

На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта Ивайло Московски.

Павлова посочи, че строителството на тази част от магистралата, което ще струва близо 59 млн. лв. (без ДДС), ще започне с първа копка на 5 април.

Тя допълни, че се надява строителите да изградят по-бързо 15-километровото трасе от заложените в проекта 23 месеца.

Министърът на регионалното развитие посочи, че трудности пред строителите могат да бъдат планираните за изграждане 17 съоръжения, преместването на жп линията София-Кулата, както и застрашеното екоразнообразие в региона (имайки предвид костенурките).

Участъкът е Сандански–Кулата (от км 423+500 до км 438+500). Стойността на договора за строителство с „Актор“ АД е 55 980 000,00 лв. без ДДС.

Дължината на изграждания участък от автомагистралата е 15 км, а срокът за изпълнение – 23 месеца от сключването на договора.

Проектът е предвиден за съфинансиране от Кохезионния фонд на ЕС чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

#Ивайло Московски #информационните технологии и съобщенията #Министър на транспорта #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова #Агенция „Пътна инфраструктура“ #магистрала #АМ „Струма“