Обратно към пълната версия на статията »

Жена се самозапали пред сградата на президентството

Жена се самозапали пред сградата на президентството
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жена се запали пред сградата президентството. На мястото пристигна линейка и пожарна. Обгорялото тяло бе на метър от фонтана пред президентството.

Охраната от НСО на президентството е участвала в госенето на запалилата се. От преминаваща кола също е изскочил човек с пожарогасител и се включил на помощ.

На 2 метра от запалилата се жена е открит рекламен кибрит на ПП ГЕРБ.

Линейка и спешен екип вдигнаха на носилка жената, която все още дишаше, но е в много тежко състояние.

Очевидци разказаха, че кола е преминала пред президентството. От нея е изскочила жена и е отишла пред президентството при фонтана, където се е запалила.

Какво е докарало тази жена до този акт на отчаяние, все още не е ясно. В сградата на президентството се провеждат консултации при Росен Плевнелиев с Патриотичния фронт.

От охраната на президентството казаха, че в момента се уточнява самоличността на жената. На 20 февруари тази година се навърши една година от самозапалването на Пламен Горанов. След дълги дни на масови протести срещу високите сметки за ток, след вечерта на 19 февруари 2013 година, когато жандармерията окървави протеста на Орлов мост, дойде и денят 20 февруари, когато един от протестиращите - 36-годишният Пламен Горанов в ранната сутрин се самозапали пред сградата на Община Варна.

В същия ден Бойко Борисов, който бе министър-председател тогава, подаде оставка. Последва серия от самозапалвания.

#Пирогов #президентство #жена #ГЕРБ #Варна #Горанов #жандармерия #оставка #самозапали