Обратно към пълната версия на статията »

Окончателно: Доставчиците спират онлайн хазарта

Окончателно: Доставчиците спират онлайн хазарта
Народните представители гласуваха текста на второто четене. Снимка: italiapokerclub.com
A A+ A++ A

Парламентът окончателно реши, че интернет доставчиците ще спират достъпа до сайтове, които предоставят нелицензирани хазартни онлайн услуги.

Това ще става след решение на Държавната комисия по хазарта, което трябва да мине през одобрението и на Софийски районен съд, съобщи „Дневник“.

Народните представители гласуваха текста на второто четене и макар и предизвикал спорове преди влизането му в пленарна зала за окончателно одобрение, в четвъртък дебати почти нямаше.

Единствено депутатът от левицата Румен Овчаров поиска отпадането на разпоредбите и на изискването да се прави черен списък на нелицензираните сайтове, които предстои да бъдат спрени.

Според него по-работещо би било директно те да бъдат преследвани като нарушители на Закона за хазарта.

Деян Червенкондев от ГЕРБ посочи, че евродирективи давали възможност за създаването на такъв черен списък.

Депутатите продължават обсъждането на второ четене на новия законопрект за хазарта, който за първи път регламентира онлайн залаганията.

Правят се промени и на съществуващи в момента регламенти, като например изпращането на смс-и, рекламата на хазартни игри, както и изискванията за отстояние на казина от обществени сгради, както и за пространствата вътре в тях.

#интернет #хазарт #Парламент #Държавната комисия по хазарта #Софийски районен съд #депутат #Румен Овчаров #Закона за хазарта #ГЕРБ #залагания #смс