Обратно към пълната версия на статията »

Българи управляват самолета на емира на Катар

Българи управляват самолета на емира на Катар
В рамките на визитата си в Катар премиерът Бойко Борисов се срещна с катарския си колега шейх Хамад бин Джасим бин Джабр ал-Тани, сряда, 14 март. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Пилотите на самолета на емира на Катар шейх Хамад бин Халифа ал-Тани, който прие на посещение делегация на българското правителство, са българи, разкри външният министър Николай Младенов.

„Мисля, че е гордост за всички българи да знаят, че пилотите на самолета на шейха са българи“, заяви Младенов след срещата на премиера Бойко Борисов с катарския му колега, предаде Дарик.

Министър-председателят на Катар е променил програмата си и тази вечер ще открие заедно с Бойко Борисов официално форума на българо-катарския бизнес, започнал тази сутрин.

На „дневния“ форум в сряда не бяха забелязани катарски бизнесмени. Очаква се те да присъстват на официалното откриване вечерта.

„Това е доста голямо изключение, тъй като той не присъства на подобен тип събития, което потвърждава още веднъж интереса към България“, подчерта външният министър Николай Младенов.

По думите му шейхът има много добри спомени от двете си посещения в България досега и дори веднъж е планирал и частно посещение, което обаче се отложило в последния момент.

Освен за инвестиции Бойко Борисов и шейх Хамад бин Халифа ал-Тани са обсъждали сътрудничество в сферите на образованието и културата.

#самолет #Хамад Бин Халифа Ал-Тани #Николай Младенов #Бойко Борисов #шейх #Катар