Обратно към пълната версия на статията »

Лютви Местан: Голямата подкрепа за ДПС не е проблем за България

Лютви Местан: Голямата подкрепа за ДПС не е проблем за България
Лютви Местан Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Голямата подкрепа, многото гласове, които получи ДПС на изборите, не са проблем за България. Ние представлявахме, така наречения "малък човек", независимо от етноса. За нас гласуваха и роми, а и много българи ще гласуват за нас занапред, защото са интелигенти и осъзнават нашия ангажимент, заяви Лютви Местан на пресконференция в международния пресцентър Избори 2014.

 „Зад ДПС стоят около 500 000 българки граждани - очаквам около 500 000 да бъде вотът за ДПС”, каза Местан. „След като упражних вота си днес, казах ,че тази вечер трябва да бъдем по-прецизни в изказа си и смятам,че от мен тази вечер няма да чуете заклинание за непартниране. ДПС ще даде своя принос за намирането на решение в тази сложна ситуация”, заяви лидерът на ДПС. 

"Ние тази вечер не поставяме условия пред никого. Още по-малко пред партията, която е първа. И имаме доблест да ги поздравим с постигнатия резултат", заяви Местан.

Лидерът на ДПС подчерта, че евроатлантизмът не позволява в управлението крайно националистически формации.

"Фактът, че две формации намират място в 43-о НС, засилва тезата за проатлантическия профил на управление. Ние ще отстояваме това, независимо дали ще сме в управлението или в опозиция, заяви Местан. 

Той допълни, че всеки един глас за ДПС е глас за националното съгласие.

Лютви Местан уточни, че за ДПС властта не е самоцел, затова няма да прави заклинания за бъдещи коалиции.

"ДПС може да се откаже от власт в името на националния интерес. А не е лесно да се откажеш от власт", коментира той.

Той добави, че ДПС е политическа сила, която увеличава доверието на избирателите си с над 20 %. 

„ДПС ще настоява българското правителство да отстоява баланса между принципите на националната държава и правата и свободите на човека, независимо дали става дума за собствената ни родина, или например за кризата Украйна”, заяви Местан.

#Лютви Местан #Местан #ДПС