Обратно към пълната версия на статията »

Радан Кънев не припознава Борисов като премиер

Радан Кънев не припознава Борисов като премиер
„Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер“, каза Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер“, каза Радан Кънев от Реформаторския блок и добави, че е „Очевидно, че Реформаторския блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление”, каза още Кънев.

„Нашето позициониране отговаряше на очакванията на българите: кратък мандат, ясна реформаторска програма, нови хора в изпълнителната власт. Получихме много голяма подкрепа, с тази програма и нямаме право да я предадем. От тук нататък преди да видим гласовете от чужбина, които ще бъдат само за три партии, не можем да прогнозираме, кой ще влезе в парламента. 

Запитан за това, че Реформаторите поставят условия за коалиция с ГЕРБ без Борисов начело, Кънев обясни, че вижда това условие във вота на българските граждани. На въпрос, ако им предложат правителство, начело с Борисов, дали Реформаторите ще се съгласят, Кънев обясни, че дори не са видели, какво ще бъде съотношението на групите в парламента и нямат окончателни резултати.

#Бойко Борисов #Радан Кънев #ГЕРБ #Борисов #Кънев #Реформаторите #мандат #избори #Парламент #Реформаторския блок