Обратно към пълната версия на статията »

Радан гласува за промяна, Кунева - за уважение в ЕС

Радан гласува за промяна, Кунева - за уважение в ЕС
Кънев упражни правото си на глас във Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гласувам за промяна, защото това е, от което България има нужда, заяви един от лидерите на Реформаторския блок – Радан Кънев, преди да упражни правото си на глас. Той гласува в морската ни столица.

"Днешното гласуване е празник защото сложи край на най-лошото управление в най-новата ни история. Вярваме, че трябва обаче да сложим началото на по-добро управление, което е нещо по-трудно. Дали ще е стабилно - това зависи само от нас, всичко е в нашите ръце", добави Кънев.

Българите трябва да направят своя избор така, че бъдещото управление да не е загадка, а да бъде в името на народа.

Лидерът на Движение България за гражданите и представител на Реформаторския блок Меглена Кунева пък заяви, че гласува с преференциален вот. Тя упражни правото си на глас в НПМГ „Акад. Л. Чакалов" в столицата.

„Смятам, че това означава да бъдеш още по свързан с човека, за който си гласувал в твоята избирателна секция, в твоя избирателен район. Идвайки насам се огледах както винаги наоколо – кой е станал и кой вече шета из улиците на квартала и си помислих нещо с чувство за хумор за Реформаторския блок. Дайте да огледам блоковете си и да решим как политиката може да бъде полезна", каза Кунева.

„Има много блокове, които се нуждаят от европейски пари, за да може да стане по-топло и по-сухо, за да махнем решетките от първия и втория етаж", каза още тя. Всичко това наред с големите идеи – България да бъде уважаван член на ЕС, да имаме добър съд, да имаме добра администрация, да имаме добра държава – днес за няколко часа е в нашите ръце.

„Целта на Реформаторския блок е да го оставим в ръцете на хората – през контрола", коментира Кунева.

 

#Радан Кънев #Меглена Кунева #реформаторски блок