Обратно към пълната версия на статията »

Външно иска Плугчиева за посланик в Швейцария

Външно иска Плугчиева за посланик в Швейцария
Депутатът от „Коалиция за България“ Меглена Плугчиева в предложението на Външно за посланик в Швейцария. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството предлага депутата от „Коалиция за България“ Меглена Плугчиева за посланик на България в Швейцария.

Тя е едно от седемте предложения за нови посланици на страната, които правителството ще представи на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от Министерството на външните работи.

Освен бившия вицепремиер по усвояването на еврофондовете в правителството на Тройната коалиция кабинетът предлага областния управител на Ямбол Таня Димитрова да ръководи дипломатическата ни мисия в Хърватия.

Останалите петима от предложените посланици са кариерни дипломати, определени да оглавят мисиите на България в Бразилия – Чавдар Николов, Грузия – Пламен Бончев, Швеция - Светлан Стоев, Аржентина - Максим Гайтанджиев, и Полша – Василий Такев.

„Тези държави са важни както във външнополитическо отношение, така и като икономически и културни партньори на България и резултатите особено в търговско-икономическата и в инвестиционната сфера ще бъдат приоритет за новоназначените посланици“, отбелязват от външното министерство.

#Василий Такев #Полша #Аржентина #Швеция #Грузия #Чавдар Николов #Бразилия #Хърватия #Таня Димитрова #Плевнелиев #Швейцария #дипломат #посланик #Коалиция за България #Меглена Плугчиева