Обратно към пълната версия на статията »

Трайчо не обича да го „залъгват“

Трайчо не обича да го „залъгват“
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ясно заяви, че няма намерение да позволи на управлението на „ГОРУБСО–Мадан“ да не изпълни обещанието, че ще изплати заплатите на протестиращите миньори. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ясно заяви, че няма намерение да позволи на управлението на „ГОРУБСО–Мадан“ да не изпълни обещанието, че ще изплати заплатите на протестиращите миньори.

„Нямам намерение да позволя държавата да бъде залъгвана. И ако се окаже, че срещаме некоректност, никой после да не се сърди, че ще срещне адекватно отношение от моя страна“, предупреждава министърът на икономиката Трайчо Трайков в съобщение на министерството във връзка с развитието на казуса с „ГОРУБСО–Мадан“, предаде БТА.

„Очаквам спазване на договорката и за пълно издължаване на средствата към работниците в 14-дневен срок или ще започнем действия по отнемането на концесията“, заявява Трайков.

В изказването се съобщава, че е започнало изплащане на заплатите на работниците в ОЦК – Кърджали, и днес ще продължат разплащанията към „ГОРУБСО–Мадан“. Двете предприятия имат един собственик - Валентин Захариев.

„Обещанието, което е прозвучало публично, беше друго и за мен като министър това поставя под съмнение сериозността на казаните думи от ръководството на мините в Мадан. Имам уверение след днешната ни проверка, че утре (днес - бел. ред.) в 10.00 часа ще имам точен график за разплащанията“, казва още Трайков

Министърът подчертава, че процесът по отнемане на концесията и провеждането на нов конкурс може да отнеме месеци, през които работниците няма да имат гарантирани доходи. Затова е в интерес на всички да не се пропуска възможността за решаване на въпроса.

#заплати #миньори #„ГОРУБСО–Мадан“ #енергетиката и туризма #министър на икономиката #Трайков #Трайчо Трайков