Обратно към пълната версия на статията »

Гласили песента на Софи Маринова за Азис или Миро

Гласили песента на Софи Маринова за Азис или Миро
Създателите на песента Love Unlimited, с която Софи Маринова ще представи България на конкурса „Евровизия“, първоначално имали предвид Азис или Миро като евентуални изпълнители на парчето. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Създателите на песента Love Unlimited, с която Софи Маринова ще представи България на конкурса „Евровизия“, първоначално имали предвид Азис или Миро като евентуални изпълнители на парчето.

Един от композиторите на песента - Крум Георгиев, сподели, че са търсили типове хармонии, които, от една страна, да са подходящи за денс музика, от друга - да носят известна меланхолия, предаде БНТ.

„Парчето си остана около година в компютрите ни. Искахме да поставим Азис в тази светлина. После имаше период, в който мислехме, че може Миро да я изпее. Докато всъщност се появи продуцентът на Софи и хареса това парче за нея“, разказа Георгиев.

Той каза още, че за Софи началото на песента е било най-трудно.

„Честно казано, не го усещаше. Казваше, че е много модерно. Тя беше като дете, което се страхува да влезе в нещо ново за нея“, добави Георгиев.

Според другия композитор - Ясен Козев, важното е, че хората харесват песента и се забавляват, „обединени са под един знаменател за една красива идея“.

„Песента се появи по един магичен начин без никакъв сценарий, създадохме я отведнъж за часове“, сподели той.

По думите на Козев, когато се говори за музика, няма смисъл да се мисли за битка и състезание. За него „конкурсът „Евровизия“ е празник на музиката“.

Ясен Козев сподели, че имат намерение да подготвят пиано версия на парчето, която според него Софи Маринова ще изпее впечатляващо.

Според DJ Роско доказателство за това, че парчето на Софи Маринова е хит, е фактът, че всяка вечер се върти от 3 до 5 пъти в дискотеките.

„Най-важната част в момента е в ръцете на Софи, тъй като тя е човекът, който ще бъде на сцената и ще представи тази песен. Вярвам, че песента ще стигне до финала," каза той.

#„Евровизия“ #Love Unlimited #Миро #Азис #песен #композитори #певица #Софи Маринова