Обратно към пълната версия на статията »

Федерер и Надал с победи в Индиън Уелс

Федерер и Надал с победи в Индиън Уелс
Световният номер 3 Роджър Федерер се нуждаеше само от 57 минути, за да победи Денис Кудла. Снимка: TennisWallpapers.net
A A+ A++ A

Световният номер 3 Роджър Федерер се класира за третия кръг на тенис турнира в Индиън Уелс първи от сериите „Мастърс“ за сезона.

Швейцарецът се нуждаеше само от 57 минути, за да победи с 6:4, 6:1 участващия с „уайлд кард“ Денис Кудла, предаде „Дневник“.

Федерер започна убедително мача с 19-годишния американец и бързо направи два пробива, за да поведе с 4:1. Изненадващо Кудла върна единия от тях, като успя да съкрати изоставането си само на гейм при 4:5.

Все пак при свой сервис швейцарецът нямаше проблем да затвори първия сет, който продължи 32 минути.

В първите десет гейма на мача Федерер направи 5 аса и 12 печеливши удара, като двамата тенисисти допуснаха по 11 непредизвикани грешки.

Втората част беше безпроблемна за трикратния шампион (2004–2006 г.), който направи три пробива – два в първите две подавания на Кудла и един в оказалия се последен, седми гейм.

„Чувствам облекчение и съм щастлив, когато започна успешно даден турнир. Това беше добър старт за мен. Не познавам добре Кудла. Ако трябва да съм честен, въобще не го познавах, така че това бе добра победа. Очаквам с нетърпение следващия мач“, сподели Федерер.

В третия кръг швейцарецът ще се изправи срещу един от младите таланти в световния тур – Милош Раонич от Канада, който победи аржентинеца Карлос Берлок с 6:4, 6:2. Федерер сподели, че той, неговата съпруга и двете им деца имат лека настинка и температура.

„Нямам ужасна температура, но все пак имам известни проблеми. Все пак аз съм най-добре от семейството ми. Останалите страдат много повече“, сподели Федерер.

Проблемите на швейцареца не се дължат на стомашния вирус, който покоси Калифорния в последните дни. Вече седем тенисисти бяха принудени да се откажат от участие в турнира заради него.

В неделя Вера Звонарьова, Гаел Монфис, Ваня Кинг и Юрген Мелцер се оттеглиха от надпреварата, като се присъединиха към Филип Колшрайбер, Андреас Сепи и Магдалена Рибарикова. Бетани Матек-Сандс също страдаше от вируса, но изигра мача си с Екатерина Макарова (2:6, 3:6).

Освен Федерер напред продължи и водачът в долната половина при мъжете Рафаел Надал. Световният номер 2 също нямаше никакви проблеми срещу Леонардо Майер от Аржентина, като му даде само четири гейма за крайното 6:1, 6:3.

„Това е турнир, който обичам. Тук имам добри резултати, изиграл съм много добри мачове. Фантастично е, че започвам с победа. Никога не е лесно да се завърнеш след толкова време без мачове и турнири“, сподели шампионът от 2007 и 2009 г., за когото това бе първи мач от финала на „Аустрелиън Оупън“.

#Аржентина #Леонардо Майер #Екатерина Макарова #Бетани Матек-Сандс #Магдалена Рибарикова #Андреас Сепи #Филип Колшрайбер #Юрген Мелцер #Гаел Монфис #Аустрелиън Оупън #Индиън Уелс #Мастърс #Рафаел Надал #Роджър Федерер #Милош Раонич #Канада