Обратно към пълната версия на статията »

Надал на съд заради подобрен сервис

Надал на съд заради подобрен сервис
Носителят на 10 титли от Големия шлем трябва да се яви в съда на 12 март заради претенции на треньора Оскар Борас. Снимка: dailypak.com
A A+ A++ A

Световният номер 2 в мъжкия тенис Рафаел Надал е получил необичайна съдебна призовка тази седмица.

Носителят на 10 титли от Големия шлем трябва да се яви в съда на 12 март заради претенции на треньора Оскар Борас, предаде „Дневник“.

Борас иска признание от Надал, че благодарение на съвместната им работа бившият номер 1 е подобрил значително началния си удар.

Той твърди, че през 2009 г. е бил поканен от чичото на Надал и негов мениджър – Тони Надал, да посети Майорка, където да работят заедно за подобряването на този компонент от играта на световния номер 2.

На 29 октомври 2009 г. Борас е провел с олимпийския шампион от Пекин двучасово занимание в Манакор, в което обърнал внимание на цяла поредица от грешки, които той правел по време на мачовете си и му дал съвети как да ги преодолее.

Треньорът твърди, че след кратката им съвмeстна работа Надал е увеличил скоростта на началния си удар от 170-175 до 190-200 километра в час.

Борас смята, че той е причината за успешната 2010 г. на испанеца и най-вече за спечелването на единствения липсващ голям трофей в кариерата му – US Open.

Отделно Оскар Борас, който е собственик на тенис академия близо до Аликанте, е публикувал в своя сайт материал, посветен изцяло на началния удар на Надал, като в него се дават и съвети за цялостното поведение на корта.

Треньорът гарантира, че ако Надал ги следва, в скоро време ще си върне първата позиция в ранглистата. Испанският тенисист няма как да се яви в съда, тъй като в момента участва в първия за годината турнир от сериите „Мастърс“ - в Инидън Уелс, САЩ.

В неделя вечерта Надал се изправя срещу Леонардо Майер от Аржентина в мач от втория кръг.

#Рафаел Надал #тенис #съд #сервиз #треньор #Тони Надал #Майорка #Пекин #Аликанте #Мастърс #Индиън Уелс #Леонардо Майер #Аржентина