Обратно към пълната версия на статията »

Джокович с победа в първия си мач на Индиън Уелс

Джокович с победа в първия си мач на Индиън Уелс
Сърбинът се нуждаеше само от 80 минути, за да спечели срещу играещия за Казахстан тенисист, който е 145-и в ранглистата. Снимка: Getty Images
A A+ A++ A

Световният номер 1 Новак Джокович започна с победа участието си на първия тенис турнир от сериите „Мастърс“ – в Индиън Уелс, който е с награден фонд от 5.5 милиона щатски долара.

Шампионът от миналата година се наложи лесно с 6:3, 6:2 над квалификанта Андрей Голубьов, съобщи „Дневник“.

Сърбинът се нуждаеше само от 80 минути, за да спечели срещу играещия за Казахстан тенисист, който е 145-и в ранглистата.

Джокович направи по два пробива във всеки един от сетовете, в които качественият тенис отсъстваше за сметка на грешките.

„Това беше добър старт. Не изиграхме красив мач и направихме много непредизвикани грешки, но вижте - това е първи мач в турнира за мен и все още се опитвам да свикна с условията и изискванията на корта. Надявам се следващият ми мач да е по-добър“, заяви Джокович.

Шампионът от „Аустрелиън Оупън“ ще се изправи срещу 29-ия в схемата Кевин Андерсън от Южна Африка, който се класира за третия кръг след отказване на Филип Колшрайбер. Джокович получи неочакван подарък в своята част на схемата.

Общо шест от 16-те поставени в горната половина отпаднаха във втория кръг, включително Анди Мъри, който през миналата седмица в Дубай нанесе първа загуба за годината на световния номер 1. Четвъртият в ранглистата загуби изненадващо с 4:6, 2:6 от Гилермо Гарсия-Лопес.

Мъри, финалист през 2009 г., губи още първия си мач в Индиън Уелс за втора поредна година.

„С нивото на тениса в днешно време няма лесни първи мачове. Ако играеш слабо – губиш. Това се случи днес“, заяви Мъри.

Останалите поставени в половината на Джокович, които напуснаха турнира, са Ришар Гаске (номер 16), Кей Нишикори (17), Флориан Майер (18), Виктор Троицки (25) и Жулиен Бенето (32).

В неделя вечерта, не по-рано от 23:45 часа българско време, Григор Димитров излиза срещу световния номер 5 Давид Ферер.

#Григор Димитров #Жулиен Бенето #Виктор Троицки #Флориан Майер #Кей Нишикори #Ришар Гаске #Дубай #Анди Мъри #Филип Колшрайбер #Южна Африка #Кевин Андерсън #Казахстан #Андрей Голубьов #Индиан Уелс #тенис #Новак Джокович