Обратно към пълната версия на статията »

Обеси се бащата на Валя, която намери смъртта си в морето

Обеси се бащата на Валя, която намери смъртта си в морето
A A+ A++ A

Обесил се е Иван Иванов, бащата на 25-годишната медицинска сестра Валентина Иванова, чиято трагична съдба потресе цялата държава.

Това съобщиха от полицията и уточниха, че Иванов не е оставил предсмъртно писмо.

Инцидентът е станал днес следобед. Тялото на бай Иван открил синът му на тавана на семейната им къща, на ул. "Ружа" 22 в бургаския квартал "Лозово".

Бащата явно не е могъл да преживее смъртта на дъщеря си

която изчезна безследно на 15 май тази година. Тя взела такси от дома си и посред нощ отишла на мостика в Бургас. Камерите запечатали как момичето отива към моста, но не и как се връща обратно. На записа не се вижда никой друг, освен компания от две момчета и момиче, които пушили трева, после си тръгнали. Но много преди Валя да се появи.

Появиха се много слухове - че е отвлечена, че лодкар е приближил по море мостика, за да не бъде засечен от записващите устройства, и я откарал в неизвестна посока или че е била умъртвена умишлено...

Месец по-късно, в района на пристанището, бе открит трупът й, силно разложен и изкълван от птиците.

Според официалната версия Валя се е самоубила

Слуховете носят също, че несподелена любов я подтикнала да сложи край на живота си. Наскоро от прокуратурата заявиха, че очакват последна експертиза от Варна, която ще заличи и минимално съмнение - че изключително красивата млада жена е убита.

Валя и друг път правила опит да се самоубие. Била ученичка и нагълтала хапчета заради несподелени чувства, но я спасили. Баба й се е обесила в същата къща, където вчера бил открит и баща й. Неин чичо също сам е сложил край на живота си.

Според друти информации Валя е имала дългогодишна драма с баща си

в чиято къща е живяла с приятеля си преди да изчезне. За конфликта и драмата й с родителя, който е пенсиониран служител на бургаската рафинерия, е станало ясно от проведените разпити на всички по случая, близки, приятели и колеги.

Това е потвърдено и от разпитите на самия баща, който от самото начало не желаеше медиите да се месят в издирването на карсивата му дъщеря.

Твърди се, че изчезването на Валя е станало веднага след конфликт с баща й. Разследващите стигнали до този извод, след като родителите на медицинската сестра заявили, че не желаят нито да бъде разкривана самоличността, нито да бъдат публикувани нейни снимки. До момента обаче никой не съобщава какъв точно е бил конфликтът на дъщеря и баща.

Разследващите оше веднага отрекоха да има конфликт между момичето и приятеля й Валентин Георгиев, който е служител на специализираното моторизирано звено „Сигма“ към Областната дирекция на полицията в Бургас.

#Бургас #Валентина Иванова #Валя #баща #обесен