Обратно към пълната версия на статията »

Първанов: Не върви един президент да става депутат

Първанов: Не върви един президент да става депутат
A A+ A++ A

Ще участвам в политиката, но не от парламента, нека там отидат по-млади хора - така президентът Георги Първанов (2002-2012) коментира пред Нова тв отсъствието си от листите на неговата политическа формация АБВ.

Имаме авторитетни водачи във всички райони, увери Първанов. Той оспори твърденията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ са първи с регистрацията си за предстоящите избори. "Ние първи обявихме програмата, по която ще работим", каза Първанов.

Бившият президент определи действията на служебния премиер Георги Близнашки като противоречиви. Според него не трябва Близнашки да се свързва с БСП.

Правителството се разпилява върху много неща и не се фокусира върху най-важното – изборите, каза Първанов.

Назначаването на министър на изборите е грешка, а връщането на Ваньо Танов в митниците е много знаково за връзката, задкулисието и близостта на един човек със сегашния кабинет – Бойко Борисов, посочи Георги Първанов. По думите му ясно личи, че ГЕРБ имат амбицията да управляват.

Запитан за своята връзка с диалога "Ало, Ваньо", бившият държавен глава отказа коментар. Случаят „Мишо Бирата” трябва да се изясни от прокуратурата, призова Първанов.

#Георги Първанов #листи #АБВ #ГЕРБ #Георги Близнашки