Обратно към пълната версия на статията »

Ранените в Костенец станаха 10

Ранените в Костенец станаха 10
Пострадалите след взрива във военния завод в Костенец станаха 10 души. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Пострадалите след взрива във военния завод в Костенец станаха 10 души – 7 от тях са с леки наранявания, а трима с порезни рани и травми. Тримата пациенти ще бъдат хоспитализирани във Военномедицинска академия, съобщиха от здравното министерство.

Министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков следи ситуацията и координира действията на ведомството с ангажираните институции и лечебни заведения.

8 души са пострадали по информация на кмета на града Радостин Радев. Те са с порезни рани, няма опасност за живота им. Мястото на взрива вече е отцепено, периметърът за влизане на външни хора в района е отцепен.

На около 500 м. по въздух са най-близките къщи, които се намират до завод ТЕРЕМ. Информация за разрушени къщи няма, има счупени прозорци по главните улици в общината. В центъра на града има спукани стъкла.

„В завода работят около 80 души. Надявам се да няма повече пострадали и да няма жертви“, добави кметът на Костенец.

подаден в 8.53 ч. След това са последвали още няколко сигнала от разтревожени хора на тел. 112. Над града се издига гъст черен дим. Хората първоначално са чули силен гръм, след това сградите се разтърсили, има материални щети и счупени прозорци по сградите в Костенец.

#Костенец #взрив #Терем #завода #къщи #гръм