Обратно към пълната версия на статията »

Град Мизия - под вода, обстановката се нормализира

Град Мизия - под вода, обстановката се нормализира
В гр. Мизия нивото на р. Скът се покачва, залети са улици, дворове и мазета на жилищни сгради. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

В гр. Мизия нивото на р. Скът се покачва, залети са улици, дворове и мазета на жилищни сгради по поречието, като има и паднали постройки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Допълнителни екипи от 6 областни управления на пожарната са насочени към Враца.

По първоначална информация в Мизия към момента няма данни за загинали. Пожарникари и спасители евакуират хората от залетите места. Два хеликоптера на Министерство на отбраната (МО) се включват в тяхна помощ.
Прекъснато е електрозахранването в града, поради наводнени електросъоръжения.

Допълнителни екипи с високопроходима техника и лодки от Регионални дирекции ПБЗН- Плевен, Монтана, Ловеч, Видин, Велико Търново и СД ПБЗН са изпратени в помощ на екипите от Враца за участие в спасителните операции.
Очаква се рано сутринта в операциите по спасяване на 2 вертолета и модул за действие при наводнения на Министерство на отбраната.

Късно снощи и през нощта са евакуирани над 400 човека от гр. Мизия и 100 човека от село Крушовица, предимно възрастни и трудноподвижни хора.

Създадена е организация с кмета на община Оряхово за включване в спасителните действия на инженерна техника - 2 фадроми и самосвал, както и високопроходим автомобил от РСПБЗН – АЕЦ - Козлодуй.

Създадена е организация за включване на медицински екипи от Министерство на здравеопазването, ВМА и екипи на БЧК за извършване на прегледи и оказване помощ на пострадалите при необходимост.

#Мизия #дворове #улици #екипи #Козлодуй #ВМА #БЧК