Обратно към пълната версия на статията »

Вече има и липосукция за кучета (видео)

Вече има и липосукция за кучета (видео)
Един от пациентите
A A+ A++ A

Слад като разбрахме, че има кафенета за котки, дойде още една нетрадиционна "животинска" новина от ветеринарна клиника в американския щат Охайо. Там правят липосукции за ... кучета.  Процедурата не е инвазивна и струва между 850 и 1100 долара за пациент над 23 кг.

За разлика от липосукцията при хората, при четириногите тя е необходима за премахването на мастни маси, наречени липоми, които кучетата може да развият в напреднала възраст. Липомите са доброкачествени образувания. В миналото кучетата, страдащи от това състояние, трябваше да претърпят сериозна операция, при която получават до 30 шева и възстановяването е доста продължително и трудно.

При новата интервенция има само един разрез, а възстановяването е само два дни. Използва се по-лека упойка в сравнение с предишната процедура, което е и по-безопасно за възрастните кучета.

Ветеринарите често препоръчват премахването на липомите, които възпрепятстват движението на кучето. Понякога образуванията придобиват големи размери и кучето започва да го драска или хапе.

Всъщност, от процуедурата може да се възползва всики видове домашни любимци. Вижте първите пациенти:

#кучета #липосукция #болница #Охайо #интервенция