Обратно към пълната версия на статията »

Нейков откри европейското по снукър за младежи

Нейков откри европейското по снукър за младежи
Радвам се, че с домакинството си България отново събира всички приятели на една от най-аристократичните игри, каза на откриването Свилен Нейков.
A A+ A++ A

Европейското първенство по снукър за юноши до 21 години и отбори беше открито в София във вторник.

„Радвам се, че с домакинството си България отново събира всички приятели на една от най-аристократичните игри. Изпитвам гордост от този факт“, заяви на откриването министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Той благодари на Европейската асоциация по снукър за гласуваното доверие и увери, че държавата подкрепя домакинствата на такива форуми.

Министърът пожела успех на всички участници и най-вече на българския състезател Георги Величков, най-добре класиралия се българин на международен турнир по снукър.

„Миналата година показахме една перфектна организация и сега трябва да докажем, че можем да се справим със състезания от такъв висок ранг“, каза още министър Свилен Нейков.

Председателят на Европейската асоциация по снукър и билярд Джим Лейси даде висока оценка за организацията на миналогодишното състезание и сподели, че без колебание е приел България да бъде домакин и на тазгодишния форум.

#снукър #Свилен Нейков