Обратно към пълната версия на статията »

Задържаха скиминг устройства на Дунав мост

Задържаха скиминг устройства на Дунав мост
Снимка: Агенция „Митници“
A A+ A++ A

Опит за незаконен трафик на скимиращи устройства е разкрит и пресечен на ГКПП „Видин – Дунав мост“, съобщиха от Агенция „Митници“.

При проверка на лек автомобил с българска регистрация, който се е опитал да излезе от България през ГКПП „Видин - Дунав мост“, във фабрични кухини на арматурното табло са открити и иззети 4 пълни комплекта за източване на банкомати, съдържащи 2 „усти“ за монтиране на входовете на банкомати, 3 „четци“ с USB изходи, 4 платки с монтирани 4 микровидеокамери за записване на PIN кодове и поставени в тях 3 микро SD карти.

Открити са и електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване, батерии, четец от типа card reader за микро SD карти и SIM карти, както и 2 метални пластини, предназначени за подправяне на платежни инструменти.

В купето на автомобила и в личния багаж на двамата пътници са открити и иззети преносим компютър, USB за мобилен интернет със SIM карта на чуждестранен оператор, 4 USB флаш памет, GPS навигации, мобилни телефони и СИМ карти, както и средства за фиксиране на скиминг устройствата към банкоматите.

По случая е образувано досъдебно производство. За срок от 24 часа са задържани двама български граждани.

#задържаха #скиминг #устройства #Дунав мост