Обратно към пълната версия на статията »

12 арестувани при масова акция в "Слънчев бряг"

12 арестувани при масова акция в "Слънчев бряг"
Слънчев бряг
A A+ A++ A

Дванадесет човека са задържани при специализирана полицейска операция в курорта Слънчев бряг през изминалата нощ. Проверени са 206 души и 73 моторни превозни средства.

Сред арестуваните са

две лица, обявени за общодържавно издирване

както и двама мъже - един български и един чуждестранен гражданин, за извършване на кражби на лично имущество от плажната ивица.

Още 13 лица, сред които шест проституиращи и извършващи джебчийски кражби и седем, извършващи измами на чуждестранни туристи, са отведени в районното управление на полицията в Несебър. Там са им съставени са им предупредителни полицейски протоколи.

Около 1:20 ч. в Несебър полицаи са спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген поло", управляван от 24-годишен мъж, с който се придвижвали двама младежи на 23 и 26 години и 18-годишна девойка. От купето на автомобила са изхвърлени две пликчета, съдържащи кафеникаво вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метамфетамин. Лицата са задържани за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Около 2:30 ч. на плажа пред дискотека в Слънчев бряг е извършена кражба на оставена без надзор чанта с лични вещи и парична сума, собственост на беларуска туристка. Задържан е извършителят – 25-годишен мъж от село Бата, община Поморие. Откраднатите вещи и пари са намерени и иззети. Образувано е досъдебно производство.

Задържан е 31-годишен английски турист

отседнал в Слънчев бряг. Около 2:30 ч. на паркинг той е хванат в момент на употреба на кокаин. Приведен е в ареста за срок от 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Хартиена свивка с метамфетамин е намерена в кухина на скоростния лост на лек автомобил "Пежо", управляван от 29-годишен мъж от Перник. Той е задържан за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство. Инцидентът е станал коло 03.40 ч. в района зад хотел в Слънчев бряг.

20-годишен младеж и две придружаващи го лица са задържани за едно денонощие и е образувано бързо полицейско производство, след като от тях са иззели топче с амфетамин и други две топчетата с канабис. Това се случило около 3:55 ч. тази сутрин в района на дискотека в Слънчев бряг.

Днес, около 10:40 ч. полицейски велопатрул от Несебър спрял за проверка в района на хотел в Слънчев бряг двама младежи - на 20 и 21 години. В тях са открити кутийка с амфетамин и канабис. Двамата са задържани за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

#Слънчев бряг #Несебър #полиция #досъдебни производства #задържани #арестувани #амфетамини #канабис #алкохол #акция #полицаи