Обратно към пълната версия на статията »

Хвърлиха граната по банков офис в Шумен

Хвърлиха граната по банков офис в Шумен
Хвърлиха граната пред офис в Шумен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 5.00 часа в събота сутрин е хвърлена граната по офис на банков клон в Шумен, съобщиха от МВР. При взрива няма пострадали.

По думите на очевидци инцидентът е станал на бул. "Славянски", в района на Руски паметник, около 4.55 ч. Взривната вълна е отнесла входната врата, гледаща към централния булевард на Шумен. Голям район около мястото на инцидента е отцепен, на място са отишли и полицаи, и представители на прокуратурата. Огледите продължават.

"Извършват се неотложни процесуални действия с участието на специализираното звено СДОТО. Има данни за взрив, който тази нощ е осъществен с взривно устройство до вратата на банката. Ще бъдат иззети всеки веществени доказателства, след което, когато бъде установен извършителя, ще ви уведомим", каза в кратко изявление пред медиите зам.-окръжният прокурор Димитър Димов. Той обясни, че не се знае какво е взривното устройство. "Да не правим предположения, има взривно устройство, което е задействано, вратата на банката е взломена", добави Димов.

От местното ръководство на банката отказват коментар, все още не се знае има ли липсващи пари.

Очевидци коментират, че след петъшната истерия за теглене на депозити от друга банка, много клиенти са се насочили да внесат парите си в този офис.

#Шумен #граната