Обратно към пълната версия на статията »

Плевнелиев договори българска болница в Кабул

Плевнелиев договори българска болница в Кабул
Афганистанския президент Хамид Карзай (вляво) обсъди с Росен Плевнелиев бъдещия строеж на българска болница в Кабул. Снимка EPA/БГНЕС
A A+ A++ A

България може да строи болница в Кабул, а афганистанската страна има готовност да предостави мястото за нея, стана ясно по време на изненадващото работно посещение на Росен Плевнелиев в Афганистан.

Строителството на лечебното заведение е част от бъдещите двустранни бизнес инициативи, които Плевнелиев е обсъдил с афганистанския си колега Хамид Карзай, съобщиха от прессекретариата на президентството.

През последните месеци е нараснал интересът на български фирми за развитие на бизнес контакти с партньори в Афганистан, е споделил Росен Плевнелиев.

Двамата държавни глави са говорили още за сътрудничеството в областта на нелегалния трафик на наркотици и емигранти, както и за дейността на българския военен контингент в Кандахар.

Афганистанската страна е проявила интерес към обучение на техни студенти в областта на медицината, архитектурата и всички инженерни области.

#Росен Плевнелиев #България #Афганистан #Хамид Карзай #Кандахар #болница #Кабул #президент #медицина