Обратно към пълната версия на статията »

Радан Кънев: Имахме успех, не победа

Радан Кънев: Имахме успех, не победа
Според Кънев резултатите на РБ са успех, но не победа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това е сериозен успех, но не е победа. Аз съм последният човек, който идва да се прави на победител от позицията на последната класирана партия.“

Това коментира пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев в понеделник. По предварителни данни „реформаторите“ получават 6,37% от гласовете и едно евродепутатско място.

Според Кънев е имало операция по изваждане на РБ от европарламента. Той наблегна на натрапчивите изказвания на Лютви Местан и Сергей Станишев, че не е сигурно, че формацията прекрачва прага на ЕП.

По думите му е наложително да има предсрочни парламентарни избори. „Предупреждавах БСП, че ако стиска властта, ще получи катастрофален резултат на първите избори, на които се яви. БСП е по-слабата партия в управляващата коалиция“, коментира още Кънев.

Той изрази мнение и по отношение на високия процент гласували за Реформаторите, които са се възползвали от преференцията. „Нито за момент не сме се съмнявали, че ако има преференция, тя ще бъде използвана. По-силна листа от тази на Реформаторския блок на тези избори нямаше“, категоричен беше Радан Кънев.

#Радан Кънев #реформаторски блок #Евроизбори 2014 #Сергей Станишев #Лютви Местан #БСП