Обратно към пълната версия на статията »

Станишев няма да подава оставка

Станишев няма да подава оставка
Станишев няма да подава оставка въпреки провала на евроизборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз знам много добре отговорността си към БСП и ПЕС и на този етап не смятам да подавам оставка, защото няма да правя услуга на нашите опоненти. Ще си направим анализа и ще намерим адекватните отговори на всички поуки, които си правим на тези избори“, заяви Сергей Станишев на официалната пресконференция на партията след края на изборния ден.

Той призна, че резултатите на „Коалиция за България“ са разочароващи и изненадващи, но беше категоричен, че ако имаше наказателен вот срещу БСП, активността щеше да е като на национални избори.

Направих всичко, което зависеше лично от мен, отбеляза Станишев.

В европейски план коментира, че позицията на ПЕС за противопоставяне на рестриктивната политика на Европа не е станала видима за гражданите и затова резултатът е различен от очакваното. Той призова за коментари върху него едва когато излязат окончателните резултати, но беше категоричен, че ЕНП ще претърпи най-голяма загуба на тези избори.

Станишев определи победата на крайните националисти в няколко държави като „огромно предупреждение за ЕС“, която подчертава нуждата от промяна, която да бъде усетена от хората.

#Сергей Станишев #БСП #ПЕС #Евроизбори 2014