Обратно към пълната версия на статията »

Лютви Местан: Падна митът, че ДПС печели заради автобусите

Лютви Местан: Падна митът, че ДПС печели заради автобусите
Лютви Местан Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политиката не е въпрос само на аритметика. Има нужда от един малко по-прецизен анализ на резултатите от евровота - в търсене на отговора освен да определят победителя дали евровотът зададе и алтернатива. Този въпрос няма своя еднозначен отговор и ние този отговор ще го търсим на базата и на официалните резултати в това число и след като получим данните от чужбина, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференцията след обявяване на изборните резултати в НДК.

"Искам да ви уверя, че и занапред без всякакво притеснение, водени от съзнанието, че всеки български гражданин независимо къде живее е български гражданин с равни избирателни права и ние ще се борим за гласа на всеки български гражданин независимо от уседналостта и ще благодаря за всеки един глас, който получим от чужбина”, коментира Местан.

Според него, този вот на ДПС от 400 000 гласа е без гласовете от чужбина.

"Надявам се, че поне митът за зависимостта на ДПС от някакви автобуси тази вечер да сме го погребали. ДПС е устойчива политическа сила със или без автобусите, уточни лидерът на партията.

Лютви Местан каза също, че политическата му култура не му позволява да коментира други политически сили и все пак ако се потвърдят данните от социологическите проучвания ще се окаже, че чисто аритметически ГЕРБ отново са първа политическа сила, за което има политическата доблест да ги поздрави.

#Лютви Местан #Местан #ДПС #ГЕРБ