Обратно към пълната версия на статията »

Наказателна акция срещу избирателите в Бобов дол

Наказателна акция срещу избирателите в Бобов дол
Служителите на мините на Бобов дол получават част от заплатата си под формата на купони за храна, които могат да се разменят срещу хранителни продукти единствено в магазините на Христо Ковачки. Снимка: fairelections.eu
A A+ A++ A

След изтичането на записи за контролиран вот в Бобов дол последва наказателна акция срещу работещите в мините. Тя се изпълнява от ръководството на партия Лидер, се казва в сигнал, публикуван на гражданската платформа "За честни избори".

Схемата е следната. Служителите на мините на Бобов дол получават част от заплатата си под формата на купони за храна, които могат да се разменят срещу хранителни продукти единствено в магазините на Христо Ковачки.

Когато "вотът не е излезнал начисто в общината" и работещите не са изпълнили нарежданията на ръководителите си, магазините се опразват.

"Резултатът е следният - вместо 600 лева месечна заплата сте получили 400 + купони за храна на стойност 200 лева от съответните магазини (Европа). Изтеглят ли стоките от тези магазини, си оставате с 400 лева и купони, които в никой друг магазин не се приемат. Така се стимулира корпоративният вот в Бобов дол!", се казва в сигнала публикуван на гражданската платформа.

Изтеклият преди дни пълен запис от разследването на Нова телевизия показа, че партията, купувала гласове в мини Бобов дол, е БСП.  Видеото показа, че миньорите са били подложени на натиск от шефовете си преди изборите да “подкрепят правителството”.

“Ако не подкрепим “Коалиция за България”, след това може да станем всичките в заеми”, казва началникът.

#мини #Бобов дол #заплата #купони #храна #Христо Ковачки