Обратно към пълната версия на статията »

Без ток в 17 избирателни секции на Оряхово

Без ток в 17 избирателни секции на Оряхово
Изборният ден към момента протича спокойно в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Авария остави 17 избирателни секции без ток в Оряхово в изборния ден. Екипи на ЧЕЗ работят за отстраняване на проблема, но по предварителни данни електрозахранването ще бъде възстановено в късния неделен следобед.

Към момента всички изборни секции са открити, заяви пред bTV говорителят на ЦИК Александър Андреев. В комисията са постъпили и първите сигнали за нарушения.

В Чирпан и в една столична секция в кв. „Лозенец” бюлетина е била откъсната без да бъде отделена от самия кочан. Във физкултурен салон във Варна има 2 секции едновременно, но това не е пречка да се проведе нормално изборният ден, увери Александър Андреев.

В 5 избирателни секции в Силистренско е имало проблеми с попълване на комисиите, но това не е попречило на нормалното започване на изборния ден, съобщиха от Районната избирателна комисия в Силистра.

Постъпила е жалба за разпространяване на агитационни флаери на една от големите политически партии в деня за размисъл в Банско, което е в нарушение на чл.182, ал.4.

До СИК № 9 в Банско има залепен и предизборен плакат на същата партия, който се намира на по-малко от 50 м отстояние от секцията, което е нарушение на чл. 182, ал. 1 от Изборния кодекс.

#Евроизбори 2014 #Оряхово #ЧЕЗ #ЦИК #Силистра #Банско