Обратно към пълната версия на статията »

Нито една партия не пожела да се срещне с ръководството на мини Бобов дол

Нито една партия не пожела да се срещне с ръководството на мини Бобов дол
Скрита камера показва, че на сутрешния инструктаж в мината началник-смените обясняват на миньорите за кого да гласуват. Снимка: www.panoramio.com
A A+ A++ A

Нито една политическа партия не се яви на срещата с ръководството на „Въгледобив Бобов дол” ЕООД, на която трябваше да обсъдят развитието на сектора, съобщиха от компанията.

В четвъртък ръководството на дружеството изпрати отворено писмо-покана до всички политически партии и техните водачи на листи за Европейски избори. „По време на всички избори те са сочени за манипулирано стадо в публичното пространство. В същото време политиците ни рядко са склонни да поемат конкретни ангажименти”, посочат от „Въгледобив Бобов дол”.

Дружеството е излязло с обща декларация, в която заявява, че разграничава от излъчения репортаж по Нова телевизия на 20 май в централна емисия новини от 19.00 часа и неговите продължения в предаването „Здравей България” на 21 и 22 май 2014 г., в който е бил показан запис, направен със скрита камера, целящ контролиране на вота на служителите, във връзка с избори за Европейски парламент 2014.

„Освен, че се съмняваме в автентичността на записа и в подбудите, свързани с неговото излъчване, както и в искреността на лицето със скрита самоличност, участващо в записа, ние осъждаме постъпката на това лице и изразяваме несъгласието си срещу излъчения репортаж. Ние, синдикалните представители и всички служители и работници на „Въгледобив Бобов дол" ЕООД, смятаме за редно да споделим нашата позиция и да кажем истината, а тя е:

Никога не сме били принуждавани, заплашвани или по друг начин не ни е оказван натиск от страна на нашия работодател, наши колеги или която и да е политическа партия по отношение на упражняване на нашия вот на 25 май 2014 година. Това няма и как да стане, защото ние сме свободни хора, със свободни убеждения и избор, всекидневно вземаме различни решения, единствено водени от собствената си съвест и желания. Поради тази причина, искаме да кажем на всички медии, хора, политици и журналисти, че ние не можем да бъдем купени, не бихме продали правото си на глас, защото ние сме свободни хора, а не роботи на които им се дават команди. Затова призоваваме медиите да престанат да ни слагат под общ знаменател, както и да се подиграват с нашия труд, мисли и право на избор. Ние сме заинтересовани да изберем правилния човек и правилната политическа сила, тъй като действията на управляващите пряко засяга сектора, в който работим”, се посочва в декларацията на служителите във „Въгледобив Бобов дол” ЕООД.



#Бобов дол #партия #избори #манипулация