Обратно към пълната версия на статията »

Турска болница спонсор на „Левски“

Турска болница спонсор на „Левски“
Турската болница „Аджъ Бадем“ беше представена официално на 28 февруари, като спонсор на „Левски“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турска болница става спонсор на българския футболен отбор „Левски“, стана ясно от изявление на ръководството на тима.

„Договорът ни с „Аджъ Бадем“ е за четири години и половина“, обяви финансовият директор на „Левски“ Константин Баждеков по време на представянето на турската болница като спонсор на „сините“, предаде БГНЕС.

„Клубът ни харчи средногодишно за лечение на играчи и персонал около 120 000 лева, така че „Левски“ ще получи общо около 500 000 за целия период на договора“, каза още Баждеков.

„Ние не сме имали преди такъв спонсор, това е прецедент. Водихме разговори няколко месеца, за да стигнем до тези условия“, посочи той.

По думите му условията в договора са конфиденциални, но освен лечението, „Левски“ ще получава и финансовите средства, което е важно за отбора.

„За нас това е една стъпка за разширяване на дейността и медицинското обслужване на отбора. Ще обслужва първия отбор и футболистите ни от цялата школа, в това число преференциално лечение ще получават и членове на клуба, и фенове. Ходихме и инспектирахме, за да видим какво представлява болницата, и сме много доволни“, добави Баждеков.

Финансовият директор на българския гранд каза още, че генералният спонсор на тима ще бъде представен заедно с новите играчи в края на седмицата на стадион „Георги Аспарухов“.

Турските представители на болницата също изказаха задоволството си от предстоящата съвместна работа с „Левски“, като споменаха още, че опитът им със спортни отбори е голям в Турция и целят развитие на международно ниво.

„Много сме доволни, че сме тук. Ние подпомагаме много спортове в Турция. Баскетбол, футбол, тенис, най-вече националните отбори. Спонсори сме на много клубове и имаме желание да си сътрудничим и на международно ниво“, посочиха от болницата.

„Не сме чужди за България, след споразумението ни с футболните отбори в Пловдив, сега сме доволни, че сме тук. Гордеем се, че сме здравни спонсори на един от най-големите клубове в България“, казаха още от екипа на болничното заведение.

Договорът между „Левски“ и „Аджъ Бадем“ влиза в сила с началото на пролетния полусезон на „А“ група. Болницата ще лекува безплатно всички играчи на „сините“, които получат травма по време на тренировки или мачове на тима.

#„А“ група #Пловдив #България #спонсор #Турция #стадион „Георги Аспарухов“ #Константин Баждеков #болница #ТИМ #отбор #футбол #Левски