Обратно към пълната версия на статията »

Инфлация от 0.3% за април спрямо март

Инфлация от 0.3% за април спрямо март
Инфлация от 0.3% за април спрямо март тази година, отчете Националния статистически институт (НСИ). Снимка: www.dnes.co.uk
A A+ A++ A

Инфлация от 0.3% за април спрямо март тази година, отчете Националния статистически институт (НСИ). Инфлацията от началото на годината е минус 0.5%, а годишната инфлация за април тази година спрямо април 2013 година е минус 1.6%.

През април тази година най-много са се увеличили цените на зелето - с 28.6%, доматите - с 10.5%, ябълките - със 7.8%, и други. През месеца са се намалили цените на краставиците - с 25.9%, листните зеленчуци - с 13.1%, захарта - с 4.3%, и други.

От нехранителните стоки и услугите е регистрирано увеличение при облеклото и обувките, пътнически въздушен транспорт и други. През разглеждания месец в групите на нехранителните стоки и услугите са се намалили цените на централното газоснабдяване, телевизионните приемници, комплексни услуги за почивка и туристически пътувания и други.

През април 2014 година при цените на лекарствата и на лекарските услуги е регистрирано увеличение с по 0.2%, а цените на стоматологичните услуги остават на равнището от март.

#инфлация #цени #услуги #лекарства #зеленчуци #краставици #домати