Обратно към пълната версия на статията »

„Вашингтон Пост“: Руската армия зависи от Украйна

„Вашингтон Пост“: Руската армия зависи от Украйна
Руската армия е изключително силно зависима от украинската военна промишленост, пише в. „Вашингтон пост“. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Руската армия е изключително силно зависима от украинската военна промишленост, пише в. "Вашингтон Пост". Става ясно, че един от най-важните заводи е „Мотор Сич“ в град Запорожие. Той е главният производител на двигатели за транспортни самолети и военни хеликоптери.

Без мощностите на това предприятие Русия ще има сериозни проблеми с осигуряването с двигатели на собствената си техника. Според агенция „Блумбърг“ от особено жизнена важност за руската армия са поне 50 завода в Украйна.

В Харков например се произвеждат системи за управление на руските балистични ракети и самите ракети, сред които са УР-100Н и РС-12М „Топол“ ( съответно СС-19 „Шило“ и СС-25 „Сърп“ според класификацията на НАТО). В Николаев пък правят 60% от оборудването за бойните кораби на Москва.

Руските войски, струпани на границата с Украйна, не само заплашват тази страна. Те разчитат на нея“, пише още в. „Вашингтон Пост“.

#Харков #НАТО #Украйна #Блумбърг